donderdag 3 augustus 2017

Holland - Lolland vice versa

Ons weekje weg zit er al weer op voor dit jaar.
De reis ging deze keer naar Lolland, Denemarken. De rit er naar toe duurde lang. De routeplanner had aangegeven dat je er in vijf uren kon zijn. Nou rekenen we daar altijd wel tijd bij want zo af en toe moet je toch even de benen strekken en even een kop koffie drinken. En ook Kygo moest natuurlijk zo nu en dan even de pootjes strekken en wat drinken. Maar het was erg slecht weer, de ruitenwissers zijn niet uit geweest, en in Duitsland waren weer overal wegwerkzaamheden zodat we veel langzaam reden of stil stonden. Na negen (!!!) uren kwamen we eindelijk aan op plaats van bestemming. Het huisje was net zo hygge als op de foto's en Kygo vond de grote tuin geweldig!
Ook zondag nog veel regen, pas aan het einde van de middag werd het droog en liepen we met z'n drieën een heel eind langs de dijk. Op maandag verwachtten ze mooi weer en besloten we naar Møn te rijden. Een berichtje hierover volgt. Op dinsdag weer de hele dag regen, dus dat werd wat lezen en breien. Gelukkig was het woensdag weer mooi en reden we naar Nakskov, daar slenterden we wat door de straatjes en vond ik een prachtig winkeltje waar ik wat Deense schatten vond (hierover later meer). Ook reden we nog naar de Dodekalitten, daar wilde ik ook foto's nemen maar er was net die dag een openluchtconcert :-( Op donderdag was het ook nog goed en reden we weer een rondje, eerst langs een loppis (ook nog wat schatten gevonden) en toen naar Maribo. Hier was een oude kloosterkerk en ook hier even door de straatjes. Kygo vond deze bezoekjes iets minder leuk want hij moest steeds netjes naast baasje lopen en na een uurtje besloten we weer naar het huisje te gaan. Auto starten, nou nee dus, helemaal niks meer. Nog een keer proberen......nog niet. Dat leek niet best, sta je daar op een parkeerplaats in Maribo. Dan maar bellen met de ANWB (komt het lidmaatschap toch nog van pas).
Het was toen 17.00 , en binnen twee uren zou er iemand moeten komen. Wachten duurt lang maar na een dik uur kwam er een grote auto van de Dansk Autohjelp. Gelukkig had die meneer gauw in de gaten wat er mis was......de accu was stuk!!! Zo van het ene op het andere moment. Hij wist een garage die 's avonds open was en die een accu voor ons had. Hij kon de auto nog starten en wij moesten er voor zorgen dat'ie het bleef doen tot bij de garage. Dat lukte en nadat er een andere accu was geplaatst konden we naar huis. Vrijdag nog even rustig aan, lekker boekje lezen in de tuin en vast wat opruimen. Want om herhaling van de heenreis te voorkomen zaten we zaterdagmorgen al om 05.15 u op de boot. Om 12.00 u waren we weer thuis. Al met al toch een heerlijk weekje.
Hier volgen vast wat foto's, later meer! (ik heb nog heel veel).
 "Ons" huisje..............
 .........voor een week.
 Slaapkamer................onder slaapkamer 2, een apart verblijf.

 Overal stenenkettingen...............
 Baasje en hond..........
 ...deze dijk lag direct achter het huisje.
 Heerlijk aan zee.....
 wat letterlijk en figuurlijk...............
 ruimte geeft.......

 Onze redder in nood,.....................en wachten op de (onweers)bui.

5 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat huisje er leuk uit zeg! Ik houd ook van Denemarken. Ben er al lang niet meer geweest trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hadden jullie een mooi blauw vakantiehuis. Heerlijk zo aan zee. Ik ben benieuwd naar je loppis vondsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi huisje en de weg door Duitsland kost inderdaad veel tijd tegenwoordig :-(. Een bezoek aan Møn. Ben benieuwd naar jullie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk Denemarken zo mooi daar!...liefs van mij....enne kom maar op met de rest van de foto's ...x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk! Wat een leuk huisje en wat maak je ons nieuwsgierig naar de rest van de foto's! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen