dinsdag 8 augustus 2017

Møns Klint.

Op de maandag van onze vakantie in Denemarken was het goed weer en omdat Møns Klint toch wel bovenaan ons lijstje stond om te bekijken leek ons dit een erg geschikte dag. Het was vanaf Dannemare ongeveer anderhalf uur rijden. De rit er naar toe was mooi, vooral het eiland Møn.
Over een lengte van acht kilometer eindigen de bossen van Møn abrupt met krijtrotsen in de Oostzee: Møns Klint ! Toen we er vlakbij waren werd het toch wel erg druk en het duurde lang voordat we de parkeerplaats op konden. Alle plekken waren bezet en op een gegeven moment mochten de personenauto's parkeren op de busplaatsen omdat er op dat moment geen bussen waren. Toen hadden we gelukkig zo een plekje. Wat een mensen, daar had ik niet echt rekening mee gehouden, maar het is een grote trekpleister natuurlijk dus eigenlijk wel te verwachtten.
Nou had ik thuis al gezien dat je alleen via allemaal trappen naar beneden kunt. Dat is met een jonge hond (die nog nooit trap gelopen had) natuurlijk niet handig. Daarom ging mijn man met fotocamera naar beneden en ik wandelde met Kygo wat rond en probeerde ook nog wat foto's te maken.
Na een tijdje kwam manlief terug en begonnen we aan de terugreis. Vlakbij Møns Klint is ook nog Liselund park, daar had ik ook nog wel even willen kijken maar het was al niet zo vroeg meer dus besloten we terug te gaan naar het huisje.
Prachtig om te zien: Møns Klint!!!
Meer informatie vind je o.a. op Wikipedia.
 Kijk nou eens hoe mooi!!!
 Het was vloed en je moest stukken door het water lopen.

 Kijk die bomen daar nou op het randje zweven. Regelmatig vallen er ook stukken in zee.
 De kleur van het water is ook zo mooi!

 Hier hebben we nog even samen gelopen en had je ook zicht op de kliffen.


 Mooi he, en dan is het tijd om weer terug te gaan :-(

7 opmerkingen:

 1. Een prachtige plek en een flinke klim naar boven. Ik was blij dat het tijdens ons bezoek niet zo heel erg warm was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie zaten daar geweldig in dat huisje vlak aan de dijk. Even heel veel drukte is dan best te doen, daarna weer heerlijk rustig aan jullie eigen strandje! Volgend jaar gaan wij ook naar het Noorden trekken. We zeggen het al lang maar deze keer doen we het echt! Zoveel mooie plekken daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Møns Klint staat op ons verlanglijstje. Bedankt voor je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige plek zeg! Maar wel jammer voor jou dat jij niet mee naar beneden kon. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We zaten er een paar jaar geleden een paar dagen er dichtbij. Weinig last van veel mensen gehad. Die keitjes maakten zo'n mooi geluid als het water er over heen ging. Blijft een mooie plek.

  BeantwoordenVerwijderen