woensdag 13 mei 2015

Lekker rommelen achter in de tuin,.......

dat klinkt alsof we een hele grote tuin hebben maar dat is niet zo. Ik denk zo ongeveer 8 meter diep en 6 meter breed, daar gaat dan nog een stukje keuken en bijkeuken af en niet te vergeten ons blauwe schuurtje.
We hebben ook eigenlijk nauwelijks "tuin" want bijna alles is bestraat (dit omdat hond Floyd in het verleden altijd aan het graven was in de tuin en de bloembollen je om de oren vlogen).
Maar hier en daar staan potten en andere spullen (lees rommel).
Sommige planten/plantjes stonden wel in erg kleine potten en moesten eigenlijk verhuizen naar een grotere pot.
Ik haalde 2 zakken potgrond en ging aan de slag. Van de buurman kreeg ik nog wat potten die hij niet meer wilde gebruiken. Dit kwam goed uit want ik had eigenlijk een grote pot nodig voor de Lavas (Maggiplant) die we vorig jaar kregen van mijn zwager. Afgelopen winter was de plant helemaal weg en een paar weken geleden zag ik ineens de plant weer opkomen, hij groeit nu als kool (nou ja Lavas). Het was nog een hele klus de plant heelhuids in de grotere pot te krijgen, maar het is gelukt.
Omdat het meerdere grote potten betrof was ik gauw door de potgrond heen, dus voor een tweede keer twee zakken gehaald. Ik vulde ook een zinken teil (van mijn moeder) met grond en zaaide daar allerlei zaad (boerentuin) in, deze heb ik eerst bedekt met plastic, want stiekem verdenk ik de vogels (misschien ook wel familie mees) van het "stelen" van de bloemzaadjes. De zaadjes van gezaaide lathyrus zijn namelijk ook allemaal verdwenen. Ik heb nu nieuwe in een mini kasje gezaaid, Nu maar afwachten of het wat wordt.
Fijne dagen allemaal.

 De Lavas in nieuwe pot..........
 Klein boompje(uit Zweden) in grotere pot..........

 Spaanse Margriet...........


 Kleine stillevens............

 Blauwe "parels" in schelp..............

4 opmerkingen:

 1. Het ziet er allemaal erg gezellig en blauwig uit! ;-) Ik hou ervan! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er allemaal erg gezellig en blauwig uit! ;-) Ik hou ervan! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat rommelen in de tuin.
  Je maakt er toch nog wel iets moois van en zo te zien ook nog een verscheidenheid aan planten en leuke hoekjes!
  En nu maar genieten met het mooie weer!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej, deze blogpost heb ik gemist. Maar nooit te laat voor een reactie. Het zier er allemaal heel mooi en gezellig uit, ik ben ook gek op blauw. Schattig natuurlijk het Zweedse boompje!
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen