zondag 3 mei 2015

Een bloem voor allemaal........

.......
Morgen is het 4 mei, zijn we twee minuten stil, en herdenken we ALLE oorlogsslachtoffers.
De dagen ervoor word ik altijd al een beetje weemoedig en stil door alle documentaires, films etc. die er op tv te zien zijn. Daar kwamen deze week nog de beelden van Nepal, en de gebeurtenissen in Pippa's Hus bij. Hoe in een paar minuten alles overhoop kan liggen. Respect voor Marije, Suresh en alle anderen die ondanks hun eigen ervaring, dat de wereld letterlijk om hen heen instortte, zich zo inzetten voor anderen. Een aardbeving met de kracht 7,8 moet echt verschrikkelijk zijn om mee te maken want een beving met de kracht van 3,6 (hier in het Noorden) is al een hele vreemde gewaarwording.
Zo was het in de oorlog natuurlijk ook, toen waren er ook mensen, die zich met gevaar voor eigen leven, inzetten voor onze vrijheid.
Als ik morgen de vlag halfstok hang, en twee minuten stil ben, denk ik aan allen die omkwamen in de oorlog maar ook aan alle anderen die omkwamen in (burger)oorlogen, natuur/milieurampen, neergestorte/gehaalde vliegtuigen, vluchtelingen enz.,maar ook aan alle mensen die zich inzetten voor anderen, en dan zijn twee minuten maar heel kort. Vrijheid, veiligheid, respect, liefde, vertrouwen, hulp, hoop, geloof......ik wens het iedereen.

2 opmerkingen:

 1. In deze tijd lees ik altijd boeken over de oorlog. Rondom deze tijd komen er nog steeds weer getuigenverslagen uit.
  Altijd heel indrukwekkend!
  Wens je goede dagen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dat lief en mooi gezegd. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen