zondag 12 juli 2015

Ik ga op reis, en ik neem mee.............een beetje voorbereiden.

Het duurt nog wel twee weken, maar een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze toch?
Ben vandaag toch maar begonnen met de kampeerspullen bij elkaar zoeken. De tent, stokken, tafeltje, stoel, luchtbedden, slaapzakken, kookstel, Safari Chef, lamp, bordjes, bestek, waterkan etc.
Ik had het allemaal redelijk snel gevonden, gelukkig.
Nu nog het verlengsnoer, stekkerdoos enzo, en dat zal nog wel even zoeken worden want ik heb geen idee waar het gebleven is.
Nou moeten we ons nog even verdiepen in een evt. route. Het enige dat zeker is dat we varen van Kiel naar Göteborg, daarna kunnen we alle kanten op. En ja wat zullen we doen. Ik wil graag naar Fjällbacka, omdat dat er zo mooi uit zag in de Camilla Lackberg films, maar daarna kunnen we alle kanten op. Verder naar boven, omgeving Idre, waar het zo mooi is, en dan evt, naar Noorwegen. Of een rondje om het Siljanmeer, ook zo mooi. Of een route door Smaland, en dan misschien toch richting Öland???? O, moeilijk, Zweden is zo groot.
Heeft iemand nog goede tips over routes en mooie campings, dit is n.l. de eerste keer dat we gaan kamperen in Zweden.
De tas met kaarten, boekjes, en brochures moet ook nog worden uitgezocht, ik neem namelijk overal wat van mee. Tijd voor nieuwe!!! Leuk die voorbereidingen en vast een beetje in de stemming komen. heb er nu al zin in.
Oh ja, en voor de laatste keer (voor nu althans) een foto van de tuin, de hortensia is nu op haar mooist, helemaal blauw, straks wordt ze meer lila/paars.
 Ik hoop dat we weer elanden zien..........

 De tent met stokken, foto onder: ons tentje in Lofthus, Noorwegen, op het mooiste plekje van de camping.

 Alle andere spullen, alles al bijelkaar.

 Kaarten en boekjes, van alles wat..............

 Deze kreeg ik van een collega, die dit jaar niet naar Zweden gaat, Smaland lijkt me ook erg leuk.
 En dan nog even....de blauwe hortensia, nu op haar mooist.

 Ik kan er eerst nog twee weken van genieten................

5 opmerkingen:

 1. Oh, wat zijn jouw hortensia's mooi blauw! Zo zie ik ze het liefst, maar die van mij zijn roze geworden...
  De voorpret van een vakantie is zo gaaf, heerlijk hoor al die voorbereidingen. Zo doen wij het ook, stukje bij beetje ... Heb je ook overal lijstjes voor?

  grtjs, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voorbereidingen zijn altijd leuk. We zijn ook al een tijdje bezig. Dit keer is denk ik zeker dat we met zijn allen gaan, dus maakt het de reis weer wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk Marga. Tot aan Fjällbacka is er ook nog heel veel moois te zien. Veel plezier met de voorbereidingen en intussen genieten van de hortensia's. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk! Als ik dit allemaal zo lees wil ik ook gaan!! Maar goed onze tijd komt wel weer. Als je nog een boek mee wil over Zweden met alle mooie plekjes dan hoor ik het wel. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lofthus, Noorwegen, wat een geweldige plek hadden jullie! Geniet lekker van de voorbereidingen voor de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen