woensdag 14 januari 2015

Poppenhuis, deel 3

De afgelopen dagen ben ik weer bezig geweest met het verven van mijn poppenhuis.
Het valt (althans voor mij) nog niet mee om dat een beetje netjes te krijgen.
Alles zit in de grondverf en ik ben begonnen met het verven van de buitenkant.
Dit doe ik met krijtverf van L'Authentique, dit blik verf kreeg ik in bruikleen van mijn zusje.
Dit merk verf heeft veel prachtige kleuren, met hele mooie namen en is o.a. verkrijgbaar bij Het Haagse Hofje.
De kleur van mijn huis heet Hollandse lucht, en zit ook inderdaad een beetje tussen blauw en grijs in. Mijn poppenhuis wordt zo wel heel internationaal: een Engels huis dat een Scandinavisch huis moet worden in de kleur Hollandse lucht.
De meningen zijn hier ook nog verdeeld over hoe van een Engels huis een Scandinavisch huis te maken. Ik wilde ijscostokjes op de buitenkant plakken als planken maar dat worden er dan wel heel veel en wordt dat wel netjes???? Ik ben er nog niet over uit..............keuzes!?!?!?!
Ook moet ik nu bedenken waar wat komt in het huis want ik moet ook behangen en de vloeren moeten er in. Ik denk dat ik zo meteen de meubeltjes die ik al heb er eens even bij pak en het gewoon even neer zet zodat ik het beter kan overzien.
Vorige week was ik nog in de poppenhuiswinkel want er moet natuurlijk ook iets op het dak. Er is dakpannenpapier maar dat vond ik eigenlijk niet zo goed passen bij een houten huis, dus nu heb ik houten dakpannen gekocht die ik dus één voor één op het dak moet plakken.Voorlopig hoef ik mij nog niet te vervelen.
Je begrijpt wel dat er nog wel een paar delen poppenhuis zullen volgen.
Ook kocht ik deze mini houten naaidoos( zo één wil ik zelf ook wel graag) met klosjes en een schaartje. Nu nog eens op zoek naar blauwe pannen en een Mora-klok, weet iemand of die er zijn en waar???? (schaal 1:12)

 Het mini naaikistje met schaartje en klosjes.
 De dakpannetjes, straks één voor één op het dak plakken.

 Hollandse lucht van L'Authentique.
 Alles geverfd!!!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk project! Ben heel benieuwd.
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marga,
  Wat ben je met een leuk project bezig! Ik vind het altijd zo knap om dat ienie mienie goed te krijgen. En dan lijkt het ook nog op een echt huis met alles op en er aan.
  Leuk dat je mijn blog hebt gevonden, ik ga me bij jou ook aanmelden. Ik kon eerst niet goed je adres vinden, nu via een ander blog gelinkt en nu lukt het wel.
  Veel succes met het bouwen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marga,
  al googelend naar 'poppenhuizen' kom ik op jouw blog terecht. Ik vis al jouw berichten over jouw poppenhuis er even tussen uit, zo leuk om 't vanaf het begin te volgen. Ik heb ook een poppenhuis en ben daar nu in de kerstvakantie weer fijn mee bezig. De basis is al een poosje klaar. Ik heb een bijna kant-en-klaar huis gekocht bij Het Hout.hoekje; de basis zat al in elkaar, maar (gelukkig) waren alle onderdelen zoals ramen, deuren, tussenmuren, roedes, enz. er los bij; wel zo makkelijk met het verven. De inrichting is landelijk/Scandinavisch en gaat in etappes, niet alleen ivm tijdgebrek ook om de kosten wat te spreiden. Het wordt steeds leuker, kan ik wel zeggen. Heb weer wat spulletjes online besteld; ik kan niet wachten tot ze binnenkomen.
  Ik blog al lang, maar heb eigenlijk nog nooit over mijn poppenhuis geblogd. (op één foto van mijn naaikamer kun je het poppenhuis zien, dat is alles tot nu toe: http://weer-spiegeling.blogspot.nl/2015/04/naaikamer.html).
  Ik ga nog even verder lezen en ideetjes opdoen. Succes ermee.
  Ook een goede jaarwisseling gewenst en alle goeds voor 2016.
  Groetjes uit Friesland,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet ik nog te zeggen, dat ik zo'n houten naaidoos te koop heb in mijn winkeltje aan huis (Het Weerhuisje), in het donkerbruin met zwarte knoppen. Als je belangstelling hebt, laat het me dan weten.

   Verwijderen