woensdag 26 november 2014

Dagje weg.

Gisteren ben ik met mijn schoonzus een dagje weggeweest.
We begonnen in Haren waar we o.a. bij Mijn Tafel waren. Mijn tafel is een particuliere onderneming
naar Fins voorbeeld. Dit winkelconcept van de itsepalvelukirpputon (letterlijk: "zelfbedieningsvrijmarkt", een vrijmarkt waar je zelf niet hoeft te zijn om je spullen te verkopen) bestaat in Finland al meer dan 20 jaar. Daarna bezochten we enkele leuke kledingwinkels. Na een lekker broodje en een kop koffie vervolgden we onze reis naar Villa Kakelbont in Paterswolde.
Een leuke winkel met van alles en nog wat. Mooie spullen, prachtige bloemstukken. Daarna gingen we via een toeristische route naar de Oranjerie in Zeyen. Hier wilden we vorig jaar al naar toe maar toen is het er bij gebleven. Het was er druk maar wel prachtig. Ter afsluiting dronken we nog een kop koffie met een chocolademuffin. Een erg gezellige dag. Hier een fotoimpressie:
 De molen in Haren...........

 Het Paterswoldsemeer.................


 Villa Kakelbont in Paterswolde...............

 Onderweg......een prachtige paddenstoel..........

 De Oranjerie in Zeyen........... Heerlijke koffie met muffin................
 We hebben nog meer op het programma staan: 12 december sta ik met een vriendin op een kerstmarkt hier in het dorp.
13 december ga ik met mijn schoonzussen naar de Zweedse Kerstmarkt in Slochteren(voor meer informatie kijk op www.zweedsekerstmarkt.nl) en doen we een stukje van de Wieze Winkeltjes Kerstroute.

4 opmerkingen:

  1. Het blik wat Johan vorige week kreeg komt ook van Mijn Tafel. Leuk, moet er ook maar eens heen. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het Mariabeeldje, beeldschoon. En zoveel andere mooie dingen! Het Paterswoldsemeer lijkt zo wel Zweden, en ook het mooie witte huis :-). Ik weet trouwens niet of je het te ver vindt, maar in Doetinchem is komend weekend ook een Scandinavië fair http://www.scandinaviefairachterhoek.nl/. Groetjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezellig zo'n dagje op pad. Mijn tafel in Haren heb ik al bezocht en vond het erg leuk. De andere adresjes ga ik onthouden voor een volgend bezoek aan Haren. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen