zondag 21 augustus 2016

Tussen de bloemen.....

.....in de tuinen van borg Ewsum.
Afgelopen woensdag ging ik weer wandelen met mijn vriendin.
Deze keer startten we in Middelstum. Mijn man bracht ons er heen en zette ons uit voor het oude huis van mijn opa en oma (de ouders van mijn moeder). Wat ben ik daar vaak geweest, er kwamen veel herinneringen boven. Het huis is van binnen helemaal verbouwd zag ik, graag had ik er even rond gekeken. Het huis is vlak bij de oude "poort". We liepen langs het pand waar mijn opa vroeger werkte, het was toen een bakkerij. Mijn vriendin wilde mij eerst borg Ewsum laten zien. En hoe vaak ik ook in Middelstum ben geweest, daar was ik nog nooit geweest.
Ewsum of De Oort is een voormalige borg bij Middelstum. Van de borg resteren aleen de kenmerkende geschutskoepel uit 1472 en een van de schathuizen (nu een theeschenkerij).
Meer informatie over de borg: www.ewsum.info of op wikipedia.
De theeschenkerij was gesloten maar je kon wel door de tuinen. En dat was zo prachtig!!!
Allemaal verschillende soorten bloeiende bloemen, groenten, fruit en kruiden. Er zijn ook regelmatig markten en proeverijen enz.
Zeker de moeite waard om eens te bezoeken, ik ga zeker nog een keer.
Na het bewonderen van de tuinen begon onze wandeling pas echt. Via hoogholtjes, Toornwerd, Westerwijtwerd, Ter Laan  arriveerden we tegen 22.00 weer thuis, inmiddels was het bijna donker.
Weer bijna 13 kilometer gelopen en net als de vorige keer de ondergaande zon recht tegenover de opkomende maan: prachtig!!!
 Tussen de bloemen........
 Het oude huis van mijn opa en oma vlakbij de "poort"

 Het straatje naar de kerk (vaak gelopen naar het plantsoen).
 Kraampjes met oude weegschaal, op de achtergrond de theeschenkerij.
 De geschutskoepel.......
 ....en dan de bloemen, overal waar je keek.


 De fruitmuur, in 2000 herbouwd, de muur houdt warmte vast. Er groeien nu weer perziken, druiven, pruimen en peren tegen de muur.

Blauwe bankjes, helaas hadden we (volgens mijn reisleidster) geen tijd om er even te zitten, onze wandeling moest immers nog beginnen.

 Het eerste hoogholtje........en onder de tweede (die werd al spannender).

 Westerwijtwerd.......

 En de zon en de maan..............                   Fijne week.

7 opmerkingen:

 1. Wat een fijn uitje! Bijzonder zo dichtbij het huis van je opa en oma. Hele mooie foto's, zie al een beetje herfstlicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke wandeling moet dat geweest zijn! Heel mooie foto's van een prachtige omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke wandeling en wat een prachtige foto's! Groningen is mooi! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi daar zeg.....prachtig...liefs fijne week Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is prachtig bij jullie. Ik had nog nooit van Ewsum gehoord, maar ga het wel noteren. Heerlijk om zo even mee te kunnen genieten van deze omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, ik kwam je blog tegen bij Pippa's hus.En het verhaal over je wandeling spreekt mij erg aan. Onze zoon woont in Onderdendam, dus in jou omgeving kom ik wel eens. We zijn dol op het Hoogeland en maken daar graag een wandeling. We zijn ook wel eens met een omweg naar Westerwijdwert gelopen en mochten in de kerk met de aparte kamer boven! En dan iets drinken bij het Huiskamercafé. Wie weet komenwe elkaar wel eens wandelend tegen. Hart. Gr. Henny

  BeantwoordenVerwijderen