zondag 27 september 2015

Suikerzoet, rood-wit Gränna.

Tijdens onze vakantie kwamen wij door Gränna. Wij verbleven op een camping even buiten dit plaatsje aan het Vätternmeer.
Het zag er knus en gezellig uit en het was er een drukte van belang.
De dag na aankomst op de camping zijn we er weer naar toe gereden. Ik had al gelezen dat Gränna bekend staat om het snoep Polkagris. (zie de foto's, brochure over hoe Polkagris is ontstaan).
Er zijn allemaal mooie winkeltjes in Gränna vol met snoep en in veel van deze winkeltjes kun je ook zien hoe Polkagris gemaakt wordt. Erg leuk om even naar te kijken.
Ondanks de drukte kun je gewoon langs de weg parkeren zonder te hoeven betalen (tenzij je met de boot naar Visingsö gaat, daar is wel een hele grote parkeerplaats en is het betaald parkeren).
Er is niet alleen maar snoep in Gränna er zijn ook andere leuke winkeltjes, mooie binnenplaatsjes, loppis, antiek etc. Een leuk middagje weg

 Hieronder de folder over het hoe en wat van Polkagrisar.

 En zo gaat het in het echt............gooien, rollen, draaien enz.

 Leuke gezellige winkeltjes...........
 Antiek, loppis, mooie binnenplaatsjes.

.

6 opmerkingen:

 1. Hier zijn we helaas nog niet geweest. Ik hoop dat we Gränna gauw een keer gaan bezoeken. Het museum van de Zweeds Andée staat hier ook en daar ben ik naast de zuurstokken ontzettend benieuwd naar. Leuke blogpost trouwens en lekker !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben Gränna al twee keer bezocht tijdens een langere pauze. Ik vind het ook een leuke plek met al die winkeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik ben helemaal weg van Gränna. Zoals je zegt is het een heel gezellig plaatsje maar best ook wel druk in de zomer door de vele toeristen die er hun vakantie doorbrengen. Ik was er deze zomer ook nog toen ik naar Linköping reed. Ik stopte er op mijn terugweg naar huis om er een heerlijk garnaalbroodje te eten, vlakbij het water.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe gezellig allemaal...de foto's roepen gewoon "kom hier een keertje met vakantie"!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmm lekker allemaal, en het ziet er zo gezellig uit. Wie weet volgend jaar.....XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen