woensdag 1 april 2015

Laiverd van de week.

Vandaag 12 jaar geleden (1 april (nee geen grap) 2003) werd als eerste van een nestje van zes reutjes onze Floyd geboren.(hij woog 348 gram)
Stamboom naam: Evan Floyd Fan't Detica.
Floyd is een Welsh Springer Spaniel.
Een mooie lieve hond, met de oren voor sier. Hij heeft al heel wat avonturen beleefd, je zou er een boek over kunnen schrijven. Een Welsh Springer Spaniel is een jachthond, voor het opdrijven van het wild, maar Floyd is bang voor veren, want die kriebelen en plakken aan je neus. En tijdens de jachttraining moest hij een dummy uit het water halen maar hij ging op de kant staan blaffen.
Favoriete bezigheden: nu: voornamelijk slapen, toen hij jonger was: dagje strand, graven in het zand. Zo diep dat je alleen z'n staart nog zag.
Lievelings eten: zo'n beetje alles (wat niet mag, houdt die droge brokken zelf maar) maar Indische cake vindt hij wel erg lekker. Een paar jaar geleden had ik nog niet alle boodschappen opgeruimd, en vond ik na een tijdje de lege verpakking van Indische cake. Een snoet vol kruimels keek mij aan, hij had echt de hele cake opgegeten.
Hij slaapt graag ergens in of onder. Lege dozen en de wasmand zijn favoriete plekjes om je te verstoppen. Oh ja en chillen op de bank.
Vandaag natuurlijk extra lekkers door de brokken en hopelijk mag hij nog een tijdje bij ons zijn.
 Foto van de jarige Job, vanmorgen. (al aardig grijs)
 Foto, pup 1 uur oud.
 Foto, pup 3,5 week oud.
 Zo klein nog en toen al eigenwijs.
 Eén van mijn lievelingsfoto's.
 De foto's zijn gemaakt van foto's (wat je soms kan zien).

 In het water bij Lauwersoog.
 Wat een drukte allemaal, tijd voor een dutje.

4 opmerkingen:

 1. Ik zie de foto naast mijn blog staan en schrik ervan en denk, het zal toch niet?
  Pfff, gelukkig Floyd is er nog. En dat dat nog maar mooi een poosje zo mag blijven. XX Esther (Gefeliciteerd;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een leuke, mooie, aandoenlijke foto's! Echt een eigenwijze spaniel! Ik herken veel van wat je schrijft in onze Sim de rode Engelse Cocker Spaniel. Ook een held :-).
  Geweldig al die foto's van Floyd als pup! Ik hoop dat jullie nog heel lang plezier van Floyd mogen hebben. Enne... gefeliciteerd en geef Floyd maar een dikke knuf van mij. Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met de verjaardag van je hond. Wat een ontzettend leuke en grappige en mooie foto's van door de jaren heen.
  Geef hem nog maar een extra knuffel van mij!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om verliefd op te worden, wat een lieverd. Dat jullie nog maar lang van deze laiverd mogen genieten. Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen