vrijdag 9 augustus 2019

"Ons" Zweedse huis.

Alweer bijna 2 weken terug van weggeweest.
Wat gaan die vakantieweken snel voorbij.
En wat was het weer heerlijk vertoeven in het mooie Zweden!!!
Het was weer een lange reis. De heenweg deden we in één keer maar dat vonden we best ver ook al ging alles vrij voorspoedig. We gingen op zondag weg omdat er dan (bijna) geen vrachtauto's rijden in Duitsland. Dat scheelt een hoop. Voor het eerst gingen we over "the Bridge"
's Avonds tegen 20:00 kwamen we bij "ons" huis aan. Toen ik het boekte stond er bij: rustig gelegen, maar eigenlijk was het wel een beetje afgelegen. Op een plattegrond zag ik 7 gebouwen. Dus ik dacht dat ons huis bij een boerderij of zo hoorde. Maar ons huis was dus het hoofdhuis en de rest waren bijgebouwen en schuren die allemaal leeg stonden. Er stond een bijl in een houtblok en op die afgelegen plek zou het een mooie aflevering van the Killing oid kunnen opleveren.
Het huis was best groot en had mooie oude elementen. De voordeuren waren prachtig maar omdat er een wespennest boven zat hebben we deze deuren niet gebruikt. Alles was best oud maar na een tijdje wordt zo'n huis vertrouwd, de geur, het kraken van de vloer.......
We hadden een zee van ruimte, ook buiten. 's Avonds heerlijk koffie drinken buiten en luisteren naar de stilte.....ongelooflijk, zo stil is het hier nooit!!!
Af en toe kwamen er uit het bos rare geluiden...geen idee wat voor dieren dat waren.
Voor zover eerst het huis, later misschien meer.
Fijn weekend!!!
 "Ons" huis, de voorkant.....

 De achterkant, en het huisje wat er maar wat vervallen bij stond. Ik was al druk aan het fantaseren wat ik er mee zou gaan doen. Een mooi vakantiehuisje er bij!!!

 Kijk en dit vervallen huisje zou zomaar een trekkershut kunnen worden.....
 ....en dan waren er nog vier schuren!!! Ruimte en plannen te over.

 De mooie dubbele voordeuren....

 Een oud fornuis en mooie oude tegelkachels...



 Vers geplukte bloemen en stoelen met een hartje.

12 opmerkingen:

  1. Een huis om van te gaan houden!
    Ik snap dat je ging fantaseren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, die stilte!
    Ik zou er ook meteen op los fantaseren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog een keer iPad grrrr maakt weer hele andere woorden.....heerlijk zo afgelegen...prachtig huis leuke b&b ofzo ? Hihihi...fijn dat het goed was liefs Ria 💚🍀💚

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er goed uit! Wat een prachtig huis en die bijgebouwen! Daar zouden we wel wat winterfairs kunnen organiseren! ;-) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooh heerlijk. Ik hoop dat wij volgend jaar ook een keer naar Zweden kunnen gaan. Ik zit telkens te kwijlen bij jullie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooit....
    Prachtige foto's!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen