woensdag 10 mei 2017

Barry.

Vorige week donderdag toen ik om kwart voor acht 's morgens de deur uit ging om naar mijn werk te gaan zag ik op één van de onderste planken van de schutting een klein vogeltje zitten.
Een klein mereltje, met donsveertjes, uit het nest gegaan maar hij (of zij) kon nog niet vliegen.
Tussen de middag was hij er nog. Gelukkig hadden vader en moeder merel hem wel in de gaten en brachten zij hem eten. De hele dag zat hij op de schutting en 's avonds zocht hij wat meer beschutting.
Wij hadden met kleine Barry (door mijn jongste zoon zo genoemd) te doen want het was erg koud en het ging ook nog regenen :-(
Later die avond ging Barry op de zinken gieter zitten, daar had hij een beetje meer houvast en we hoopten maar dat hij er niet in zou vallen.
De volgende morgen zat hij nog op de gieter, zijn ouders kwamen hem weer voeren en in de loop van de dag hipte Barry door de tuin.
's Avonds om negen uur zag ik hem voor het laatst, daarna is Barry met de noorderzon vertrokken. Ik hoop dat hij het redt en een mooie merel wordt.
Nog meer vogelleed want de meesjes die in het Zweedse huisje zaten hebben hun eitjes/jonkies in de steek gelaten of er is hun iets overkomen. Ik had al dagenlang geen meesjes meer gezien. Toen heb ik even voorzichtig in het nestje gekeken en zag daar nog eitjes, ik maakte er een foto van en zag daarna pas dat er ook al kleine vogeltjes uit het ei waren (de foto zullen we maar niet publiceren). Ik las dat meesjes wel eens vaker hun nest/jongen verlaten en ergens anders opnieuw beginnen. Wel jammer want het zien uitvliegen van de kleine vogeltjes is zo mooi!!!
Fijne week.
 Hier is Barry, de bovenste foto 's morgens gemaakt met mijn telefoon, niet helemaal scherp.
 Zo bracht Barry de avond en nacht door, bovenop de gieter.
 Jammer de meesjes zijn weg. Deze prachtige plant kreeg ik alvast voor moederdag van mijn oudste zoon en z'n vriendin, prachtig he.

7 opmerkingen:

 1. Ach wat een vogelleed. En dat in jullie tuintje. De plant is zo mooi! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wie had dat gedacht! Een jonge merel die spontaan naar mij wordt vernoemd.
  Groetjes,
  Barry (maar ik ben een vrouw)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als wij wat hebben dan halen we meestal de dierenambulance erbij. Die laatste foto spat eruit zeg. Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat ellendig al dat vogelleed. Daar word ik nu triest van zie. Echt! Maar gelukkig kregen we nog mooie bloemen te zien. Prachtig blauw! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komt vast goed met Barry ...bij ons zit er ook een hele familie koolmees in ons huisje zo leuk...wat een lawasi heerlijk....liefs fijne week Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een vogelleed, jammer. Ik hoop ook dat het met Barry goed komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk is het goed gegaan met Barry.
  Wat spijtig van het nestje in het mooie Zweedse huisje.
  Prachtige plant, helemaal passend bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen