woensdag 28 oktober 2015

Een maaltje appelmoes.

Toen we zondag terug kwamen van onze wandeling hadden we net ons bezoek gemist, jammer, maar ja zo gaat dat soms. Het bezoek had een mooi mandje achter gelaten.
In het mandje zaten appels, twaalf om precies te zijn, niet om zo op te eten maar appels (Jonathan) om appelmoes van te maken.
Er zat een recept/beschrijving bij ter grote van 2 A-4tjes. Een heel verhaal, en als je het leest zie je voor je hoe de schrijfster druk in de keuken in de weer is met de appels. Erg leuk geschreven, in lettertype (hoe origineel) Apple Chancery.
Ik vond het er ook erg leuk uitzien en dacht nog dat het leuke marktwaar zou zijn voor een markt/fair.
Je zal maar een tuin vol appels hebben.
Vanmiddag heb ik de appelmoes gemaakt, niet veel werk, zo gepiept. Eén appeltje was een beetje dwars en wilde niet goed gaar, ik hoor ze straks al weer mopperen: "er zitten stukjes in"!!! (grr).
Ik vind het erg lekker !!!
 Een mandje vol appels......................
 ........ziet er erg leuk uit.


 Nog even de mooie herfstkleuren, even van dichtbij, want het is hier al twee dagen mistig en somber en slechts 9 graden, terwijl het in andere delen van het land bijna 20 graden is met zon. Tja verschil moet er zijn..............


 Appels schillen en in parten snijden..................

 Dan de appeltjes in een laagje kokend water doen en tot moes laten koken.....
 ........beetje suiker (en een snufje kaneel) er door en klaar..........heerlijk.

4 opmerkingen:

 1. Wat een lief cadeautje en het ziet er heerlijk uit! Ik zal eens snuffelen als ik bij je huis langs kom misschien ruik ik nog wat! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en origineel gebracht die appels! Toevallig ga ik morgen appelmoes maken, we hebben wat moesappels gekocht. Ik hoop er wat potten mee te kunnen vullen. Wat eten we weer lekker :-).
  XXGon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n achtergelaten mandje appels.
  Zelfgemaakte appelmoes is toch het lekkerst!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke verrassing en zo mooi verpakt.

  BeantwoordenVerwijderen