zondag 7 juni 2015

Zweeds antiek................en blauw kastje.

Een tijdje geleden, om precies te zijn op 10 december 2014, las ik bij Lifestyle by Koos, dat er in Groningen een nieuwe winkel was, n.l. Rosa Rugosa.
Anderhalf week geleden toen ik even alleen aan het winkelen was (je hebt zo van die winkeltjes waar mannen niks aan vinden) ging ik ook even binnen bij Rosa Rugosa. Ik kijk regelmatig op de website en kwam ze ook wel eens tegen op o.a. de Scandinavië markt in Schokland. Mooie dingen verkopen ze daar. Maar nu dus ook in de Oosterstraat in Groningen.
Ik zag twee mooie blauwe antieke stoeltjes en was al druk aan het fantaseren waar ze zouden kunnen staan. We wonen n.l. niet zo groot en hebben spullen te over. Maar ik bleef maar aan de stoeltjes denken.
Gisteren daarom toch nog maar even kijken, dit keer wel met man.
De winkel was net weer helemaal veranderd maar de stoeltjes waren er nog. Ze zijn echt gamla, maar één van de stoeltjes was ook erg gammel. Wel was er nog een ander blauw stoeltje en na enig wikken en wegen besloten we twee verschillende mee te nemen. Ze zijn niet erg hoog (onze tafel wel) dus moeten we nog even bekijken of ze in de kamer blijven staan of verhuizen naar boven. In elk geval ben ik er erg blij mee.
Ook vorige week was ik weer eens even bij mijn zus in de winkel, daar vond ik een mooi blauw kastje,(en ik had nog een cadeaubon van moederdag), die hangt inmiddels aan de muur in de keuken. Zo genieten.
Fijne week allemaal.
 De stoeltjes..............


 Nog een mooie kaart, ook bij Rosa Rugosa, en het blauwe kastje.

9 opmerkingen:

 1. De stoelen zijn geweldig zeg. En dan ook nog in het blauw. Wie weet gaan we ook nog eens een keer weer naar Groningen toe. Zal wel na de zomervakantie worden. Kunnen we gelijk Søstrene Grene bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemaal leuk! Stoeltjes leuk, kastje leuk, breiwerk leuk. Bofkont!!! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ik had nog niet gehoord van Rosa Rugosa. Daar ga ik beslist even kijken. In de meivakantie zijn we naar Zweden op vakantie geweest. Ik had wel loppig willen bekijken, maar dat is er niet meer van gekomen. Nu dus in Groningen een nieuwe kans :-) Maar ook net als jij hebben we niet speciaal iets nodig...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blauw ♥ een kleur die ik steeds meer ga waarderen.
  Vind je stoelen super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blauw ♥ een kleur die ik steeds meer ga waarderen.
  Vind je stoelen super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blauw ♥ een kleur die ik steeds meer ga waarderen.
  Vind je stoelen super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk die stoelen!!! Mooie kleuren blauw. Wij kochten hier in een loppis ook eens twee blauwe keukenstoeltjes een paar jaar geleden. Heb ze nog steeds. Die mevrouw van de loppis kon ze met moeite weg doen, ze waren van haar grootmoeder geweest en ze stonden er wel maar eigenlijk niet te koop. We kregen ze toch mee. Wat ik er eigenlijk mee zeggen wil is dat die ook zo ontzettend laag zijn, niets voor ons om op te zitten. Maar ze zijn gewoon al zo leuk om neer te zetten! De mensen waren vroeger duidelijk kleiner. Veel plezier met je stoelen! Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie stoelen heb je en het kastje ook. Het lijkt mij ook een leuke winkel, dus als we nog eens naar Groningen gaan komt het op mijn lijstje, evenals Söstre Grene. In Denemarken hebben wij de winkel van SG bezocht, maar er was weinig ruimte over in de auto om extra spullen mee te nemen. Jammer dat de winkel niet meer vestigingen heeft in Nederland.
  Je gehaakte bloemetjes zijn ook mooi.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las in de nieuwsbrief van Rosa Rugosa dat ze binnenkort gaan sluiten in Groningen, ze hebben nu beperkte openingstijden. Jammer he.

   Verwijderen